Din varukorg är tom


Startsidan Kollektion Om oss Yoga Kundtjänst Köpvillkor Dina sidor

Bli inspirerad av Happy Buddha Yoga Collection

Hampa Jordens egen skydds ängel, det miljövänliga, självklara valet 

Hampa är ett av de mest värdefulla växttyper som finns på vår jord. Numera kan man även tillverka kläder av hampa vilket ger dig fantastiska egenskaper: 

Hampa fibrerna har en förmåga att absorbera och ventilera bort fukt från huden, ett plagg med hampa känns alltid svalare än andra material. 

Hampa har naturligt antibakteriella egenskaper. Bakterier gillar inte hampa som därför heller aldrig angrips av mögel. Perfekt till fritidskläder som ofta blir blöta och svettiga.

Hampa fibrer är helt runda och jämna och därför mjuka och behagliga närmast kroppen. För känslig och lättirriterad hud är hampa ett extra bra material.

Hampa är antistatiskt och har även ett naturligt skydd mot UV-strålning. Den växer 100% naturligt utan bekämpningsmedel eller gödning

Hampa ger mer näring till jorden än den behöver och är således perfekt att plantera när jorden behöver hjälp att återställas efter tex en jorbävning eller en Tsunami. Därav Jordens egen skydds ängel

Kollektion - Yogakläder

Vi har skapat en yoga kollektion för hösten 2018 med matchande plagg i 4 olika färger. Allt i ekologisk hampa.

Ocean green, Royalgrey (mullvad), Black, Softwhite,

Dessa färger är ekologiskt framtagna. Vår nya färg heter Ocean Green och är framtagen ur vårt hjärtchakras färg, Anahata Detta är Happy Buddhas tredje yoga kollektion och vi presenterar nu dessa plagg för dig. Vi hoppas du ska känna samma glädje och värme när du bär dessa som vi har känt under tiden vi har tagit fram vår yoga kollektion. Det har tagit 9 månader- precis lika länge som ett barn ligger i livmodern. Lika länge som våra två yngsta barn Nellie och Oskar som båda föddes 2009. Därav namnet Happy Buddha Design by Nellie O´skar.

Vår logotype heter Joy och är helt framtagen ur våra lekfulla sinnen. Hon representerar det lilla barnet inom oss samtidigt som hon är kvinnlig och sensuell har hon lätt till skratt och närhet till sitt barnasinne. Hon är illusterad av duktiga Gunilla Hagström.

De garner vi köper från Indien är spunna certifierade och ekologiskt märkta garner. För minsta möjliga miljöpåverkan fraktas garnerna med båt till Norrköpings hamn. Tygerna stickas sedan i ett rundstickeri därefter fraktas de med lastbil till Estland. Där färgas tygerna i certifierade ekologiska färgbad. I närheten av färgeriet ligger syfabriken där plaggen sys av vuxna sömmerskor som har bra arbetsförhållanden och skäliga löner. Arbetet med stickning, färgning och sömnad sker inom en radie av 50 mil.

Tvättråd
30-40 grader. Ingen torktumlare utan låt plaggen hängtorka. Behövs inte strykas.

Kollektion

Kollektion

 

 

 


Happy Buddha / Design By Nellie O´skar AB - Sturevägen 5 - 182 73 Stocksund - SWEDEN
Webbshop från Netside Media AB