Din varukorg är tom


Startsidan Kollektion Om oss Yoga Kundtjänst Köpvillkor Dina sidor

Happy Buddha Yogastudio

Vill du boka yogaklass? Klicka här!!

Yoga

Yoga är sanskrit och betyder förening. Förening av tankar, anding och rörelse.
Enligt den yogiska traditionen sägs det att varje människa föds med x antal andetag att disponera under en livstid. Om du kan lära dig att förlänga dina andetag innebär det att du kan förlänga ditt liv.

Jag har prakiserat yoga i 18 år och kom i kontakt med flera olika yogaformer och yogalärare under min tid i Kalifornien. Idag arbetar jag som yogalärare i Stockholm och på Öland och håller både grupp och privat lektioner. Min önskan är att inspirera till närvaro och kärlek till dig själv och att hitta kraft och mod till att utveckla din egen fulla potential. Jag håller även workshop i Mor & dotter yoga, Chakra yoga samt meditationkurser.

Jag utgår alltid från individen eller gruppen när jag håller en lektion. Därav är varje lektion unik och fylld av det som styr gruppen eller den enskilda individens behov.

Vill du boka en lektion, tryck här! Eller ring 0709-285050. En härlig nyhet för denna sommar är att jag har utbildat mig till Vedic Art lärare på södra Öland tillsammans med Johannes Källman. Därav tänker jag hålla spännande helgkurser i denna fantastiska form av vedisk kunskap under hösten. 17 principer som öppnar upp till ett mer kreativt liv. Hör gärna av dig så berättar jag mer.

Yoga & andning

Att lära sig konsten att andas rätt är absolut nödvändigt för god hälsa och ökat välmående. När du andas rätt ökar lungkapaciteten. Detta gör att blodet får mer syre, som ger ny livskraft till våra inre organ samt renar dem. Medveten och korrekt andning fungerar som ett lugnande medel för vårt nervsystem: ju djupare andning, desto lugnare sinne.

I yoga koncentrerar man sig på att andas mer medvetet med diafragman och man håller alltid munnen stängd och andas in och ut via näsan, om inte specifika instruktioner ges om annat.

Andning är den viktigaste processen i kroppen för att den påverkar aktiviteten hos varje cell i kroppen samt för att den är intimt länkad med hur hjärnan presterar. Människan andas ungefär 15 gånger per minut och ca 21600 ggr/dag.

Asanas

Asanas står för position. Positioner att försätta kroppen i för att uppnå balans, styrka och medvetenhet. Det finns lika många asanas som det finns människor. I Asthtanga yoga utför man positioner i en viss följd för att uppnå kfraftfull effekt. I hatha yoga Ha betyder sol och tha måne och hathayoga är en form som leder till att förena motsatser, eller kropp och själ om du vill.anpassas positionerna till vilken grupp eller person som finns på mattan under en lektion. Oavsett yoga form strävar alla till att uppnå balans . Balans mellan yin & Yang, manligt & kvinnligt. Mörkt och ljust.

Yama

Det första steget handlar om självkontroll och ger fem levnadsregler för ett värdigt sätt att bemöta din omgivning: du ska vara sann i ord, tanke och handling, vara måttlig, inte använda våld, inte stjäla och inte vara girig.

Niyama

Här får du insikt om hur du skapar goda vanor för dig själv. Att äta och leva rent, enkelt och vara nöjd i nuet och öva yoga med tålamod.

Asanas

Det enda av de åtta stegen som handlar om yogarörelserna. Inom Ashtanga yoga är de till för att stärka, rena och mjuka upp kroppen och sinnet. Länken är din andning. Du följer noggrant uttänkta serier för att skapa mer kraft att möta ett liv fullt av förändringar.

Pranayama

Prana betyder andetag men också livsenergi. Konsten att andas på ett sätt som får denna energi att flöda fritt i kroppen och som ger dig kontroll över din egen livs energi kallas pranayama.

Pratyahara

Det första av de inre stegen. Efter att ha tränat upp kroppen och andningen och övat upp en känslighet och medvetenhet är du förberedd för att kontrollera dina sinnen. Först då kan du rikta hela din uppmärksamhet på ett mål.

Dharana

Här tränar du koncentration. Hela din uppmärksamhet riktas mot ett föremål - och stannar där - utan att låta sig distraheras.

Dhyana

Ett fördjupat meditativt tillstånd där du kommit förbi ditt eget ego och har en djup och stabil närvaro av det goda (yogans sätt att definiera gud) inom dig.

Samadhi

Yogans högsta mål. Ett tillstånd av stillhet bortom kroppen och jagets gränser. En upplevelse av tillit och av att vara en del av ett större sammanhang.

Livsenergin strömmar fritt och du är i fullständig förening med resten av världen. All dualism är borta och du är i din inre energi och omgivningen är i full förening och frihet.

Yogavänner

Här hittar du länkar till våra yogavänner.

Anette Yoga


Happy Buddha / Design By Nellie O´skar AB - Sturevägen 5 - 182 73 Stocksund - SWEDEN
Webbshop från Netside Media AB